Winnaars van het duo-portret zijn bekend!

15-09-2011

Jeeetje ontving de afgelopen weken een stroom aan prachtige vriendschapsverhalen van moeders en oma's uit het hele land. Het was een waar feestje om alles te lezen. Al die vrienden en vriendinnen wilden graag samen op de foto bij portertfotograaf Jan Pieter v.d. Heuvel.

De winnaars

Met al die prachtige verhalen was het natuurlijk moeilijk kiezen. Daarom hebben we uiteindelijk moeten loten. De winnaars:

Ries(7) en Willem (8) uit Noord-Brabant

"Ze zijn al enkele jaren beste vrienden. Ze zijn eigenlijk heel verschillend maar op de één of andere manier trekt ze dat juist naar elkaar toe. Ze vullen elkaar heel goed aan. Ze zijn samen ècht een team! Vrienden door dik en dun, en dat is  speciaal op die leeftijd. Eigenlijk doen ze alles het liefst samen. Of dat nu voetballen, kikkers vangen in de sloot, voor de tv hangen, wortels bij een boer stelen of op de trampoline springen is…het maakt ze niet uit, zolang ze maar samen zijn."

Pieke(7) en Lisanne(7) uit Utrecht

"Het bijzondere van die twee is dat zij elkaar zo ontzettend lief om de nek kunnen vliegen en mekaar innig omstrengelen, zeer ontroerend om te zien. Zeker wanneer je weet dat dit bijna dagelijks gebeurt bij het elkaar weer zien op school, maar ook zo maar wanneer ze allebei bijvoorbeeld even een andere kant uitkeken en elkaar dan weer zien! Ze zijn echt zo blij met elkaar."

Olivia(5) en Yente(5) uit Gouda

"Olivia heeft heel duidelijk, al sinds ze voor het eerst naar de crèche ging, een aller- aller, echt door dik & dun, door lief & leed, beste vriendin.
 
Het begon zo: toen ik zwanger was van Olivia had ik een knalroze kinderwagen uitgezocht. Ik dacht: die zal niemand hebben. Je begrijpt dat het dus even slikken was, toen ik precies zo’n zelfde wagen zag. De “pas bevallen mama” knikte lief naar mij en ik knikte lief glimlachend terug. We begrepen elkaars blik: zo’n “Leuke wagen, maar ik zou toch de enige zijn?” blik!  Op de eerste dag bij de crèche reed ik vol trots met mijn roze wagen de straat in, op weg naar de opvang. En nee…oh nee, wat liep daar voor mij in de straat? Die andere roze wagen! Binnen bleek dat onze kinderen helemaal samen op gingen. Van pure zachte baby’s, werden het schattige peutertjes, toen echte meisjes kleutertjes en nu zitten Yente en Olivia samen op de basisschool.

Ze houden elkaars handje vast, troosten elkaar en lachen samen, ze kunnen prachtig ruzie maken en komen voor elkaar op als het nodig is. Ze zijn vastbesloten te trouwen later. Als ze op vakantie zijn, missen ze elkaar vreselijk. Dit is echte “vriendinnen” liefde. En dat is zo mooi. Yente zal vanzelfsprekend op de eerste bladzijde van het nieuwe vriendinnen boekje van Olivia komen te staan!"

img