Deze webshop

is van illustrator en grafisch ontwerper Jenny Lindhout.

Over de pasfotoboekjes

Ik maak graag iets tastbaars, voor kinderen, en wil lekker met mijn handen door de knopendoos gaan. Als klein kind zat ik al graag naast mijn moeder met knopen te spelen als zij achter de naaimachine zat. Nu ik moeder van twee kinderen ben, weet ik hoe je door alle drukte soms vergeet om het opgroeien van je kinderen bewust mee te maken. Door hun foto’s in de pasfotoboekjes te plakken, sta ik weer stil bij wat ik heb: twee prachtige kinderen die heel snel groot worden!

Het pasfotoboekje LOOK AT ME was genomineerd voor een European Design Award (2012). Er zijn inmiddels meer dan 8.000 exemplaren verkocht. Ouders van NU interviewde mij over de boekjes. Wil je het interview lezen? Dat kan hier.

Sowieso heeft het pasfotoboekje veel aandacht gekregen in de pers. Een aantal berichten kun je lezen bij de reviews over het pasfotoboekje.

Het Pasfotoboekje in de bladen

Ik draag het pasfotoboekje op

aan mijn zus Ineke. Zij overleed vrij plotseling toen ze 37 jaar oud was. Op de foto leert ze mij fietsen. Ineke was zó graag moeder. Ze had graag haar zoon zien opgroeien. Ik wil met de pasfotoboekjes ouders laten zien hoe bijzonder het is dat ze zoveel jaar hun kind zien opgroeien, en dat hun levens zo lang met elkaar oplopen.

Het verlies van mijn zus heeft een grote impact op mijn leven gehad. Ik werk op dit moment (eind 2021) aan het project Zus is zoek. Hier kun je daar meer over lezen.

Over het milieu

De pasfotoboekjes zijn gedrukt op FSC gecertificeerd papier. Ze worden met de hand in elkaar gezet. De knopen zijn tweedehands of komen uit restpartijen.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.